DJ Serhat Serdaroğlu - Türkçe Set Vol 1 (Club Mix 2014 Non Stop) [FREE DOWNLOAD]

6 Temmuz 2015 Pazartesi

Nişanlım ve Ailesine İftar Yemeğindeyiz

Nedense hala daha alışamadım " Nişanlım " demeye :) 5 aydır Nişanlıyız ben hala daha Sevgilim diye bahsediyorum :) Valla biriyle tanıştıracağım zaman bile önce ağzımdan Sevgilim'in S si çıkıyor sonra da " Tanıştırayım Nişanlım " diyorum .. Tuhaf bir duygu. Acaba evlendikten sonra da" Eşim, Kocam " diyeceğime " Sevgilim "der miyim ? Merak ediyorum.İlerleyen zamanlarda göreceğiz :)

En son ailecek Mart ayında gitmiştik. Aslında iftar yemeği için önce biz çağıracaktık fakat Sevgilim'in yoğun ısrarları sonucunda kendimizi bir anda dünürlerimizin evinde bulduk :)


24 Haziran Çarşamba günü işten çıktım. Eve gidip hazırlandım ve hep beraber yola koyulduk. Gitmeden önce bayağı bir düşündük. Baklava mı alsak , Güllaç mı alsak , Kadayıf mı alsak diye. En son Güllaç almaya karar verdik.Gittiğimiz de iftara yarım saat kalmıştı. Kayınvalidem masayı donatmıştı. Bende kendisine yardımcı olayım dedim.Salataları götürdük , suları doldurdum ama yeni gelinliğimi orada da belli ettim. Suyu doldurdum bardağı kenara çekiyim derken hoşaf'ın suyunu döktüm :) Mutfağa gittim " Ben kötü birşey yaptım " dedim. Kayınvalidem " Ne oldu " dedi " Hoşaftan biraz döktüm " dedim. " Amann kızım ne olacak dökülsün"dedi :) Tamam dökülsün de ben kendimi rahat hissetmedim..

Kayınvalidem iftara son bi kaç dakika kala Mercimek çorbalarını servis etti.Menümüz bayağı genişti; Çorba Fırında Köfte PatatesPilav Yeşil Fasülye ve ve ve Mantı :) Valla bildiğiniz iki arada bir derede mantı da yapmış kendi elleriyle..İnanın yani yiyecek yer kalmamıştı . O kadar yemiştik ki tıka basa doyduk en son mantıyı servis edeceği zaman " Yer kalmadı ama mantı diye çok az da olsa yerim " dedim :) Bir iki kaşık yedim ve gerçekten çok güzel yapmıştı. Hem Annem hemde Kayınvalidem çok güzel yemek yapıyor valla ben yandım :) Sevgilim'de annesinin bu güzel yemeklerine alıştığı için artık evliliğimizin ilk zamanlarında bana ne kadar tolerans tanır inanın hiç bir fikrim yok :) Ben bu zamana kadar çorba, makarna , kızartma ve arada sırada zeytinyağlı yapmışımdır.Ama bilemiyorum Anne yemekleri hep bir farklı geliyor bana , farklı bir güzel geliyor :) Umarım bende hem kendi Annem gibi hemde Kayınvalidem gibi güzel yemekler yaparım. Amin :)


Yemek faslı sona erdiğinde inanın hareket edecek halim kalmamıştı hem rehavet çökmüştü hemde bu aralar ( gerçi bu aralardan daha önce ) biraz kilo aldığım için giydiklerimin içinde sıkışıp kaldım :) 
Yeni gelin iş başındaydı. Masayı toplamaya , bulaşıkları yerleştirmeye , tatlı ve kuruyemiş servislerine yardım ettim.
Tatlı olarak daha önce yediğim ama adını bilmediğim " Bülbül Yuvası " tatlısıydı.Beğendim ben açıkcası :)


O güne dair de tek güzel çıkan fotoğraf :) Yani en güzeli buysa bundan öncekiler nasıldır orasını siz düşünün ? :)
                                                       
                                                           Saygılar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...