DJ Serhat Serdaroğlu - Türkçe Set Vol 1 (Club Mix 2014 Non Stop) [FREE DOWNLOAD]

16 Eylül 2015 Çarşamba

Nikah mı ? Nikah sonrası eğlence mi ? Düğün mü ?


Bu konu bana sorarsanız çok derin bir konu. İki kişinin maddi manevi bu konuda uzlaşması bence çok önemli.. İnsan hayatında bir kere evleniyor değil mi ? Sonrasında " keşke şöyle olsaydı" demek istemiyor.. Mesela Nişanımda herşey istediğim gibi gitti aksilikler oldu olmadı değil ama yine de herşey gönlüme göre oldu..Ama şunu isterdim en azından o güne dair dış çekim fotoğraflarımızın olmasını.Şubat ayındaydık İstanbul'da kar bile yağıyordu her ne kadar nişanımın olduğu gün yağmasa da bir hafta öncesinde de sonrasında da hep kar yağdı.Yani bahsetmek istediğim çook soğuktu bu yüzden fotoğraf çektirme gibi bir girişimimiz olmadı. Yine de çok takılmadım :) İşte bu yüzden düğünümün çok güzel olmasını istiyorum.

Üsküdar Evlendirme Dairesi (fotoğraf kaynağı kentur)
  • Nikah kıydırmak: Sade bir nikaha nedense karşıyım. Herkesin görüşüne de saygım sonsuz lütfen yanlış anlaşılmasın. Ama Nişan'ı evde yapıp , sade bir nikah kıydırmak bana mantıklı gelmiyor. Şöyle olsa okeyim. Nişanı düğün gibi yaparsın , istediğin yer de istediğin şekilde yaparsın ," Nişan 'da eğleneceğimiz kadar eğlendik" dersin o zaman sade bir nikah yaparsın buna karşı değilim. Etrafımda ki bir çok kişi  " siz anlamıyorsunuz ki millet eğleniyor sizde milleti eğlendirmek için yapmış oluyorsunuz düğünü " diyorlar bende  "ne alakası var bir evin tek çocuğuyum telli duvaklı bir şekilde , eğlenmeyelim mi yani " diyorum. .Bu yüzden büyük konuşmıyım ama sade bir nikah bana göre değil..
                                 Yakamoz Restaurant (fotoğraf kaynağı yakamozbalik resmi sitesi)

  • Nikah sonrası eğlence : Şimdi nikahımızı kıydık , nikah sonrasında öncesinden tuttuğumuz restaurant'a gelinlik ve damatlıkla gittik.Arkadaşlarımızı veya genç kuşağı yemeğe davet ettik. Gelen kişiler fix menü olarak en az 50 tl'yi gözden çıkararak geliyor. Maksat ne ? Hep beraber yemek yiyip , sohbet muhabbet edip eğlenmek. Açıkcası ben bu duruma da karşıyım. Yani bizim Türk geleneklerine pek uygun görmüyorum. Nedeni mi ; Alkol veya alkolsuz o durumu pek araya katmıyorum. Zaten ben ve nişanlıcığım pek alkol kullanan insanlar değiliz.Yılda bir kere tatile falan gittiğimiz de denk gelirsek öyle aramayız yani.. Neyse şimdi biz oraya sadece genç kuşağı davet ettikten sonra ne anlamı var böyle bir eğlence yapmanın ? Zaten genç kuşakla istersen çalgılı çengili düğün sonrasında bile yemek yemeğe gidebilirsin. (Nitekim arkadaşlarımın birçoğu da böyle yapıyor ) Hemde daha uygun fiyatla.He bi de tamam sen herkesi davet ediyorsun gelecek olan insanın parasını gelin damat değil kişinin kendisi ödüyor peki gelmek isteyipte maddi durumu sıkışık olan varsa ve bunu söyleyemiyorsa ? Eee gelecek olan insanların parasını gelin damat ödeyecekse o zaman düğün yapmamanın amacı ne ? Hadi yine herşeyi bir kenara attım. Ya senin bir ailen var. Ailen de o gün yanında olmak ister ? Ben geçipte Anneannemi öyle bir mekana nasıl getiricem veya Serhat'ın Dedesi ve Anneannesini nasıl öyle bir mekana götürcez :) Yaşlı başlı insanlar.. Hem biz eğlenirken onlar bizi uzaktan uzağa mı seyredecek..Bunu illa bir restaurant olarak algılamayın , boğaz turu da yapılabiliyor böyle bir durumda. Eee ailenden biri yanında olsa ve geri dönmek istese ne olacak kaldın denizin ortasında :) ki ben bile öyle belli bir yerde durmayı sevmiyorum. Yani benim ayağım yere basacak. Öyle pikniğe gittiğinde veya tekneğe bindiğinde sanki orada kalıcaz bir daha çıkamıcaz gibi bir his oluyor boğuluyorum.. İstediğim zaman istediğim yere ulaşmam gerekiyor benim.. Arkadaşlarım da "kınanı tekne de yap " diyorlar.Şimdi hem hava şartı var hemde insanları 23.00-00.00'a kadar tekne de tutmak zorunda kalıcam yine yaşlı başlı insanların veya çoluklu çocuklu insanların dönüşüne engel olmak istemem.Çünkü ben dahi çok çok çok yakınım olmadığı sürece kına yakıldıktan sonra gidiyorum. Ee özel aracım yok o saatten sonra ya Sevdiceğim alıyor yada taksiyle dönmek zorunda kalıyorum.
                                             Üsküdar Evlendirme Dairesi Kır Bahçesi (fotoğraf kaynağı kentur)

Düğün : Elbette küçükken hepimizin hayali vardır nasıl bir düğün istediğimize dair.. Ben küçükken de ya" kır düğünü " olsun yada " havuz başı düğünü " olsun istiyordum.. Lakin büyüdükçe anladım ki bu tarz düğünlerin maliyetleri bir hayli fazla oluyor. Şimdi normal bir düğün salonunda düğün yapacaksam eğer sevmediğim halde Nikah yapmaya bile razıyım. Zaten kına gecemi dışarda yapacağım için kasmam. Ama bir kır düğünü olursa neden olmasın ki ? :) Bu aralar Sevdiceğime " şu üsküdar'ı bir ara belki tanıdık çıkar ", " bak yer bulamıcaz daha şimdiden yerler doluyor " diye her gün başına ekşiyordum . En sonunda dayanamadı geçen gün aramışta bayramdan sonra demişler..

 Üsküdar Evlendirme Dairesinde eskiden Sevdiceğim dj 'lik yapıyordu. Bir kere kır düğünü olduğu zaman yanında bende gitmiştim o kadar çok beğenmiştim ki anlatamam. Görsellerde ki fotoğraflar neyse aynı öyle. Sağ tarafta da deniz var..Bu yüzden püfür püfür esiyor. Kır düğününde yağmur yağma ihtimali yüksek bir ihtimal. Bir bakarsın Mayısta yapar günlük gülistanlık olur , bir bakarsın Temmuz'da yapar hava yağışlı olur. Allah'ın işine karışılmaz. Yalnız nasıl ki hemen hemen her yıl doğumgünüm de Yağmur yağıyorsa ( ki adım bu yüzden Yağmur ) düğünümün olduğu günde yağmur yağar şüphem yok bu yüzden kendimi hep kötüye hazırlıyorum.Ama yinede Kır düğününden vazgeçemiyorum. 


Kır düğününde kokteyl konsepti düşünüyorum.Yemekli olmasa da olur.Yemekli olunca maliyet daha yüksek hemde nedense verilen yemekler çok aman aman olmuyor.. Ama kokteyl düğünü olunca hem maliyet daha düşük hemde verilen aparatifler 'de doyurucu olabiliyor. Küçük pizzalar, tatlı tuzlu kurabiyeler,patlamış mısırlar v.s.Normal düğün salonunda ne yiyorsun ki ? Kurabiye , susamlı çubuk krakerler ve pasta. Ayrıca kokteyl 'de anlaştığın fiyata göre de içinde düğün pastasını da veriyorlar.

Kır düğününün Yağmur yağmasından sonra ki bir kötü özelliği de kişi sayısı. Gerçi bu havuz başı , tekne , kır düğünü hepsi için geçerli belli bir sayı vermen gerekiyor şimdi eskiden 250 kişi yeter diyordum fakat bir liste yaptım sırf ben 200 kişi çıkarttım :) Hadi bu 200 kişiden düşsün 150 kişiye ama şunu anladım ki en az 300 kişilik yert ayırtmamız gerekiyor . Hatta 350 kişilik bile olabilir. Şimdi sırf benim bulunduğum bölüm 100-150 kişilik (çalıştığım yer ) birine davetiye verince diğerine davetiye vermemezlik yapamazsın. Elbette bu kadar kişi de gelmez. Ama yinede ayıp olur diye düşünüyorsun.

14 şubatta söz yapıp Haziran da nişan yapacaktım.Sevgilime de "Aman sadece nikah yapalım onun yerine Maldivlere balayına gideriz " demiştim. Çünkü son zamanlarda yer bulma konusunda problem yaşadım , yer bulupta çok saçma sapan fiyat verilmesine kızdım . Yüzüne hiç bakılmayacak yerler bile 3.000 tl'den aşağı değildi o kadar bunalmıştım ki en sonunda böyle birşey söyledim nişanlıma. O da " hayır ben çok güzel bir kır düğünü istiyorum " dedi. Bende" dışarda masraf yapmayalım , sözle nişanı 14 şubatta yapalım aradan çıkartalım " dedim.Bu yüzden Kır düğünü yapmayı düşünüyoruz.Benim fikrim Üsküdar'da yapmak. Diğer yerleri de araştırdım . Mihrabat Korusu , O ağacın altı fakat fiyatlar bizi bayağı bir yoruyor. Bakalım Üsküdarla umarım anlaşırız :)

Saygılar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...