DJ Serhat Serdaroğlu - Türkçe Set Vol 1 (Club Mix 2014 Non Stop) [FREE DOWNLOAD]

23 Ocak 2017 Pazartesi

Evliliğimizin İlk Fatura Şoku - Doğal gaz !

Soğuk kış günlerinin özellikle soğuk şehirlerde kullanılan bu doğal gazlı kombilerle bizim başımız dertte neden mi ?

Evlenince aşırı bir sorumluluk sahibi oluyorsunuz bekarlık hayatınızda yaşadığınız gibi bol keseden yaşamıyorsunuz . Kendinize bir şey alacağınız zaman bu 20 TL'lik şey de olsa iki kere düşünüyorsunuz veya bir market alışverişine gittiğinizde en az 2 TL'lik çikolatadan aşağı yemem diyen siz sonra bir bakıyorsunuz 1 TL'lik çikolata almışsınız biraz lüksünüzden vazgeçiyorsunuz. He tabi bu genellemeye dair değil bizim gibi kirada oturuyorsanız ve aldığınız maaş da size anca yetiyorsa her alacağınızı ölçüp biçiyorsunuz ee kenara da para atmak lazım kendi evinize çıkmanız gerek.


Biz bu sene kombiyi geç açtık millet ekimde açmış ısınıyor biz kasımın ortasında açtık ısınmaya başladık  tabi oda akşamdan akşama☺Bazende eşim " kapatma sabahları soğuk oluyor " diyordu bazende sabaha kadar yakmıştık , fatura gelmeden son bir kaç günde full yakmıştık. Yani Kasım ortası ile Aralık ortası faturamız 70 TL gelmişti ben az çok tahmin etmiştim. Aralık ortası ile Ocak ortası faturamız ise 230 TL geldi ben şok ! Tabi bu ay full yaktık sayılır bir de eve muhabbet kuşu alınca kendimizden çok onu düşündük evden çıkıp gittiğimizde 4-5 saat olmayacağımız zaman bile kapatmıyorduk ben normalde kapatıyordum aslında yanlış tekrar açılmayacaksa kapatmak mantıklı ama kapa aç kapa aç daha çok doğal gaz faturası geliyor.Bazen kayınvalideme yemeğe gidiyorduk, ee evde olmayacağımız saat aralığı belli akşam da geç döneriz bir daha sabaha kadar açmazdık o zaman tasarruf sağlardık ama ne zamanki kuşu aldık bütün bu tasarruftan vazgeçtik malum kuşlar soğuğu sevmez biz kat kat giyinip oturabiliriz ama onların öyle bir şansı yok veya bir kedi köpek gibi kışa dayanıklı tüyleri yok. Şimdi diyebilirsiniz " ee gece gündüz yakmışsın tabi gelir o kadar fatura" diye yaktık ama 1. kademede yani 40 derecede biliyor musunuz ? Çok nadir 2.kademeye 50 dereceye getirmişizdir 4 veya 5 kere o kadar. Biz 40 derecede bu kadar yakıp birde adam akıllı ısınamayıp bu kadar para vermekten şikayetçiyiz hakim bey ! Evde çocuk olur , hastam olur , yaşlım olur o zaman anlarım ama inanın 7 - 24 saat çalıştırıp gündüz 50-60 derecede yakan gece 40 dereceye alan ve 270 TL fatura ödeyenleri görünce sinirlerim alt üst oluyor. Hani kombi firmasında çalıştım neyin ne olduğunu da gayet iyi biliyorum en az kaç tane petek yakmamız gerektiğini ( bu arada unutmayın en az 3 petek çalışması lazım ) , kombiyi nasıl kullanmamız gerektiği v.s. v.s. biliyorum yani teknik bilgim var.Bu yüzden acaba sayaçla ilgili bir sıkıntımı var,bir yanlışlık mı yapmışlar v.s. yazdım haber bekliyorum.



Eşim bir ara ufolardan alalım dedi ee iyi bir ufo almak içinde 250-300 TL vermek lazım öyle küçük infared ısıtıcılardan değil böyle ayaklı güzel ısıtıcılar var arkadaşlar almış ama 300 TL ona vermişler 130 TL'de faturaya vermişler bende eşime dedim ki " ee hayatım kalmış şurada iki ay değer mi o kadar para vermeye doğal gaz yanar aynı paraya denk gelir " diye doğru değil mi ? Şubat ve Mart kaldı hatta Mart da havalar daha iyi oluyor o yüzden almadık bakalım şimdi daha tasarruflu kullanmaya çalışıyoruz kombiyi bu ay ki ne kadar gelecek merak ediyorum..
,
Peki size doğal gaz faturası ne kadar geldi ?

Saygılar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...