DJ Serhat Serdaroğlu - Türkçe Set Vol 1 (Club Mix 2014 Non Stop) [FREE DOWNLOAD]

27 Haziran 2017 Salı

Farklı Şehirde Yaşama İsteği (Sahil Kasabası Misali)

Antalya

Daha yolun yarısında bile değilken emeklilik yaşıma bakayım dedim hoş zaten biliyordum da belki bir ihtimal değişiklik olur dedim :) 58 yaşında emekli olacağım yani daha 30 sene var koskoca 30 sene. He tamam primini falan dolduruyorsun sonra çalışmıyorsun yaşı bekliyorsun iyi de kardeşim bunu yapmak için sırtını bir yerlere yaslaman lazım.En azından kendine ait bir evin olmalı ki sadece eşinin maaşıyla geçinin o da Türkiye şartlarında özellikle İstanbul'da çok zor. Hala emekli olup çalışan insanlar var neden çünkü geçim derdi ev kiralarının , sebzenin meyvenin v.s. her şeyin pahalı olması bir de çocuk okutuyorsan veya çocuğu evlendireceksen işin daha da zor oluyor.

Eskiden emeklilik yaşı çok gençmiş mesela benim Annem 38 yaşında emekli olacakmış ama yaş vurduğu için hala emekli olamadı Allahın izniyle seneye emekli olacak yani 47 yaşında. evet emeklilik yaşı 38 için çok erken bari şu yaşı 50'ye düşürseler 58 nedir arkadaş neredeyse 60 yaşında emekli olacaksın.

Bodrum

Çok sıkıldım İstanbul'dan biliyor musunuz. Evet Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birinde doğup büyüdüm ama beni iyice basmaya başladı bu aralar sürekli Serhat'a " gidelim , taşınalım " diyorum başka şehirde yaşama isteği oluştu bende zaten hep vardı yok diyemem ama artık hepten gitmek istiyorum.Serhat" ne yapcaz, ne işimiz var , iş yok güç yok , başka şehirde tutunabilecek miyiz sonra geri dönmekte olmaz çok zengin miyiz " falan diyor doğru kenarda üç beş birikmiş düğünden kalanlar var ben çalışmadığım için adam akıllı bir birikim yapamadık ama çok şükür geçindik. Bizim Antalya'ya gitme hayalimiz , tam oldu olacak derken önümüze çıkan engeller ve yine gidememek bunalttı beni. İnanılmaz derecede gidesim var sürekli forum sitelerini , blogger'ları okuyorum ama hepsinin ya sağlam bir işi var ya homeoffice çalışıyorlar ya birikmişlikleri var yada emekli oluyorlar bizde hiçbiri yok hiçbirinden kastım sıfırdan başlamak sıkıntı olabilir. Bir yerde okudum " önce işimi ayarladım öyle gittim oradaki firmalara mail attım ve olumlu olduğunda taşındık" dedi. Bende Serhat'a dedim " atalım mail illa ki biri döner sen işini sağlama alırsan ben orada bir şekilde iş bulmaya çalışırım en kötü yine çağrı merkezinde çalışırım " diye.

Antalya

KPSS'ye kasım da girmiştim ve ilk defa 6 ay sonra tercih yapabildim çünkü hep sağlıkçı arıyorlardı yada puanın çok yüksek olması lazımdı adam akıllı bir yere girmek için..bende şans eseri bir şeye bakarken oradan oraya , oradan oraya derken bir bakmışım tercih yapmaya kadar gelmişim benim umudum yok zaten İstanbul'dan 3 yer yazdım o da Avrupa Yakasının bir ucunda farklı şehirleri bile tercih ettim. Düzce,Sakarya,Karaman,Hatay,Kırklareli,Çorum ama ya memur ya bekçi yada zabıta memuru ☺ Umudum dediğim gibi yok 71 almışım gidip 80 alanla yarışacak değilim..

Kafam karman çorman ne yapmam gerektiğini bilmiyorum neden bir an böyle oldum ki ben ? Benim aklımda hep Bodrum veya Alaçatı vardı ama oralarda geçinmek İstanbul'da geçinmek gibi kiralar uçmuş gitmiş bu yğzden en uygunu Antalya diye düşünüyorum.

Hepinizde vardır bu hayal " emekli olunca taşınmak" gibi ama ben emekliliği beklemek istemiyorum şimdiden gitmek istiyorum daha çoluk yok çocuk yokken gitmek istiyorum yaz diye mi böyleyim yoksa cidden bunalıma mı girdim. Bana akıl verin , yorum da bulunun ne yapmalıyım diye :(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...