DJ Serhat Serdaroğlu - Türkçe Set Vol 1 (Club Mix 2014 Non Stop) [FREE DOWNLOAD]

7 Ağustos 2014 Perşembe

Mantar Kurabiye Tarifi

 Bu benim yemek başlığı adı altında yazacağım ilk postum :)

 Geçen sene ramazan ayında internette can sıkıntısından dolanıyordum ki bir anda karşıma Mantar Kurabiye çıktı :) Denesem mi acaba ? diye çokca düşündüm.Malum yemek yapma konusunda pek becerikli olduğum söylenemez.Daha doğrusu o zamanlar yemek pek yapmazdım. Bu sene biraz daha geliştirdim kendimi =)

Dip Not :  Bu zamana kadar yaptığım hiçbir yemeği de yakmadım. Maşallah , maşallah =D

 Pazar günü yine canım sıkılıyordu baktım elimde malzemelerim de var hemen Mantar Kurabiyeye giriştim. Kayınvalidemlere de Serhat aracılığıyla gönderdim. Bayılmış, çok beğenmiş. Nitekim tarifinide istedi benden :) Sevgilimde öyle o kadar çok beğendi ki sürekli "aşkım çok güzel ya bir tane daha verirmisin,bir tane daha "diyordu :) Annem ve arkadaşları da bayılmışlar.Ben kurabiyeleri küçük küçük yaptığım için 44 tane çıkardım o 44 tanesinden sadece 2 tane yiyebildim. Bereketli Kurabiyeymiş yemeyen kalmadı diyebilirim =D

Yapması gayet kolay olan Mantar Kurabiye Tarifine başlayalım :)



Mantar Kurabiye için gerekli olan Malzemeler ;

1 Paket Margarin (Oda sıcaklığında)
2.5 Su Bardağı Un ( 3 Bardağı da bulabilir.)
2 adet Yumurta
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Mısır Nişastası  (200gr)
1 Paket Şekerli Vanilin
1 Paket Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için;

Kakao (2 - 3 çorba kaşığı)

Mantar Kurabiye Tarifi ;



* Kakao haricinde ki tüm malzemelerimizi geniş çaplı bir kaba koyup yumuşak ve ele yapışmayacak şekilde hamur haline getirene kadar yoğuruyoruz .



 * Hamuruzumu elde ettik.



  *Daha önceden yağlanmış tepsimize (veya siz yağlı kağıtta kullanabilirsiniz ) hamurdan küçük parçalar kopararak elimiz de yuvarlıyoruz.

Not :
İsterseniz çok daha büyük parçalara ayırabilirsiniz.Ama benim size önerim çok küçük parçalara ayırmanız.Fırında pişerken zaten kabarıyor ve genişliyor.Bu yüzden küçük parçalara ayırırsanız hem daha çok kurabiye yapmış olur , hemde daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.


                                                                                                    


Hamurumuzu top haline getirdik ve yağlanmış tepsimize yerleştirdik

Sıralama tıp ki yukarıda ki resimlerde olduğu gibi ;
*Kakaoyu ister çay tabağı altı isterseniz özel olarak kullandığınız altlıklar varsa 2 veya 3 kaşık kadar koyun.
*Küçük su kapağı,kola kapağı, fanta kapağı v.s. hangisi varsa , kapağımızı kakaoya bastırıyoruz.
*Kakoya batırdığımız kapağımızı alıp hamurun üzerine hafifçe bastırıyoruz. 

Ortası hafiften çıkacaktır size mantar görüntüsünü verecektir :)


* Tüm işlemleri yaptıktan sonra dilerseniz önceden ısıtılmış 200 C' lik fırına atıp yaklaşık 30 dakika arasında pişirebilir,dilerseniz de hiç ısıtılmamış olan fırında 190 C'yi ayarlayıp 40 dakika bekleyebilirsiniz.
Siz ara ara gözlemleyin :)

Not : Etrafımda yapan bir kaç kişiden daha duydum bu tarifi.Ama yapanların çoğu hafif rengini aldıktan sonra fırından çıkardıklarını söylediler.Bense , hafif rengini aldıktan sonra bir kaç dakika daha bekliyorum.Bu şekilde daha lezzetli oluyor :)



                                                      Herkese Afiyet olsun :)

                                                             Saygılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...