DJ Serhat Serdaroğlu - Türkçe Set Vol 1 (Club Mix 2014 Non Stop) [FREE DOWNLOAD]

27 Ekim 2017 Cuma

Çalışmak veya çalışmamak işte bütün mesele bu..!

 Aslında nasıl bir başlık atacağım konusunda kararsız kaldım çünkü konumuz çalışıp çalışmamaktan ziyade çocuk meselesi. 

Sakin olun , heyecan yapmayın ,  çocuk mocuk yok ortada ☺düşünmüyorum da , düşünmememin sebebi henüz sağlam bir iş bulamamam.


İlk gittiğim iş görüşmesinden , son gittiğim iş görüşmesine kadar hepsi muhakkak " çocuk " sorusunu sordu hadi ilk zamanlar gittiklerim de 10 aylık evliydim ama artık 1,5 yıllık evli oldum , her gittiğimde " çocuğun var mı , çocuk ne zaman düşünüyorsunuz " diyorlar bende "uzun bir süre düşünmüyorum bu 2 yılı da bulabilir " diyorum hepsi önce bir" hımm" yapıyor  , bir kaç soru soruyor ,arayacağız diyorlar aramıyorlar neden biliyor musunuz sırf EVLİYİM ve her an ÇOCUK yaparım diye ! 

Hani bahsetmiştim ya doğum günümde iş görüşmesine gitmiştim sonrasında da Pazartesi günü ikinci görüşmeye çağırdılar benle birlikte bir kız daha vardı en sona biz kalmışız öyle dediler (kendimi o ses Türkiye'nin finalinde falan hissettim ) neyse genel müdürle görüştük kıza sordu sordu , bana soru sordu normal şartlarda benim yanımda o kızın şansı çok düşüktü (bunu ukalalık olarak algılamayın benim 7 yıl 8 ay bilfiil iş tecrübem var ve eski çalıştığım yerin asansörünü de bu firma yapıyordu oradan da biliyorum hatta onlarda dediler " Çengelköy'e biz bakıyorduk" diye bende " evet biliyorum santraline ben baktığım için sizin aradığınızı hatırlıyorum " diyordum) lakin ben çocuktan dolayı kaybettim hatta genel müdür çıkıp , İK ile baş başa kaldığımız zaman " biliyorum ben seçilmeyeceğim, çocuktan dolayı kaybediyorum " dedim ve gittim. Bu da benim için son iş arayışı oldu ! En azından şimdilik. Hani benim evli olduğumu ilk görüşme de biliyorlardı o zaman neden beni ikinci görüşmeye çağırdılar ? Boşuna sabahın kör bir vaktinde yola koyuldum o kadar yol parası verdim ve bakmayın yakın da değil en az 40 dakika yol çekecektim , sabah 7 olmadan evden çıkmam lazımdı ki 8 ' de ki mesaiye yetişebileyim en azından dedim ki " hafta sonu yok bu şekilde kendimi avuturum" diye düşündüm.


Şimdi sizce ne yapmalıyım ? Cidden bir iş görüşmesine daha gitsem ve çocuk derlerse " çocuk yapacak olsam neden iş arayayım ki " diye çıkışcam aslında bu son gittiğimde de diyecektim de neyse efendiliğimi bozmak istemedim . Bir ara çocuk yapmayı düşündüm madem kimse işe almıyor bari çocuk aradan çıksın belki çocuk olduktan sonra ileri de iş bulmam daha kolay olur .

Bana bir akıl verin . Çalışmayı seviyorum diyemem sevmiyorum da diyemem ama hayat standartlarımı yükseltmek için , çocuğuna iyi bir gelecek vaad etmek için , kiradan kurtulup ev sahibi olmak için çalışmak zorundayım evet çalışmasam da olur mu ? Allah yardım ediyor , bir şekilde geçinmeye çalışıyoruz bir yandan kira bir yandan ev masrafları v.s. idare ediyoruz.Ama hayat standartlarını yükseltemiyorsun kendine bir şey almak istediğinde "boş ver"diyebiliyorsun.Eşim asgari ücretten yüksek alıyor (yoksa geçinemezdik ) ama 3.000-4.000 tl'de almıyor en az 3.000 tl alsa zaten çalışmama gerek kalmaz.

Aslında benim tek sıkıntım eşimin işinin sağlam olmaması , iş yerinde 1 yıla yakındır sürekli birilerini işten çıkartıyorlar,15 yıllık çalışanından 6 aylık çalışanına kadar Serhat'ta hep diken üstünde , o da işine güvenmiyor bu yüzden çocuk meselesi de erteleniyor , ee ertelendikçe bu sefer ben iş bakayım diyorum bulamıyorum , Serhat'ı işten çıkartsalar çok zor olacak hemen iş de bulamaz geçinemeyiz de işte en azından ben çalışıyor olsaydım içim rahat olurdu . Valla bilmiyorum çok karışığım bu meselelerden dolayı . Evet işverene kızmıyorum , haklılar , benim de eski çalıştığım yerde bir kız vardı işe başladı 6 ay sonra hamile kaldı çocuk falan derken tekrar işe başladı 1 ay sonra işten çıktı.Ama benim gerçekten çocuk düşüncem yok ve bunlar hep iş verenin "ön yargısı ", iş verenin gözünde " Evli , çocuk yapar döndüğünde de işten ayrılır" düşüncesi var.


"Çocuk bereketiyle gelir" , "Allah yardım eder" diyorlar ama bunun içinde çalışmak , çabalamak lazım sonuçta kimseye gökten para gelmiyor belki ne olur eşimin işi düzelir veya çok daha iyi bir fırsat çıkabilir karşısına onun haricinde bereketiyle gelir diye 4-5 tane çocuk yapıp hala aç olan insanlar var işte sen önlemini alacaksın gerisini Allah'a bırakacaksın.

Kısacası evli bayanların iş bulması çok zor bir hal almış.
Allah hepimizin yardımcısı olsun..!

Saygılar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...