DJ Serhat Serdaroğlu - Türkçe Set Vol 1 (Club Mix 2014 Non Stop) [FREE DOWNLOAD]

17 Ekim 2015 Cumartesi

Yine bir cumartesi mesaisindeyim , yine bir can sıkıntısı.. Dün doğum günümdü kutlama yaptık , bugün de ailecek bir kutlamaya yapacağız detayları daha sonra ki postlarım da yazacağım bu aralar yaşadığım bazı sıkıntılı süreçlerim var sizlerle de paylaşmak istiyorum..

Evlilik işi zor zanaat.. İnsanın gerçekten istediği hiçbirşey olmaz mı ?  Oturup ağlıyorum artık. Kiminiz " aman sende çok şey istiyorsun yap bir nikah olsun bitsin " diyebilirsiniz kiminiz de " kız haklı evin tek çocuğu bütün gözler onda hem insan hayatında bir kere evleniyor bu da güzel olsun istiyor 'keşke' demek istemiyor" diyebilirsiniz.Evet işte can alıcı nokta da bu " Keşke " demek istemiyorum içimde kalsın istemiyorum. Serhat hep " beklentiyi yüksek tutma " der. Bende her zaman için konu Serhat olunca beklettiyi yüksek tutmam. Dışarda nişan yapmadım sırf güzel bir kır düğünü yaparız, boşuna bende nişan için para harcamıyım diye. Ama olmuyor işte bir yandan maddi durumu düşünüyorsun bir yandan hayallerini ve bu hayalinin bir daha gerçekleştirememe ihtimalini..

Fotoğraf Kaynağı : Kentur

Üsküdar Evlendirme Dairesi Kır Bahçesi : Bir kere gidip gördüğüm ve o günden sonra evlenmek istediğim tek yerdi.Şimdi olayın giriş,gelişme ve sonuç bölümünü anlatıyım. Bu kadar zaman bekleme sebebimiz 2016 rezervasyonlarının 1 Ekim itibariyle başlamasaydı. Bu süre içinde Nişanlımın Üsküdar'da bir abinin aracılığıyla X beyi tanıdığını öğrendik. 3 Ekim Cumartesi günü saat 11.00 civarında Üsküdar evlendirme dairesine gittik o X bey'le görüştük. X bey Kentur'u aradı" bir tanıdığımı gönderiyorum " dedi. Sonra bize döndü "Oraya gidip x hanım 'la görüşün , ben bilgi verdim yine siz benim aracılığımla geldiğinizi söylerseniz benim fiyatları konusunda bilgim yok " dedi. Teşekkür edip kalktık.
Kentur'da Çetinkaya'nın ilerisindeydi motorla 5 dakika bile sürmedi gitmemiz. İçeri Bismillah diyerek girdik. Kalabalıktı iki bayan bu organizasyon işleriyle ilgili çalışıyordu. Bir giren bir daha kolay kolay çıkmıyordu.Neyse 1 saat sonra bize sıra geldi. Mutlu mutlu içeri girdik. Sevgilim " Biz Mayıs'ın 14 ünde veya 21 'inde Kır bahçesinde düğün yapmak istiyoruz " dedi. Kadın ise " tamam bilgi verelim menümüz 39.5 TL 'den başlıyor "dediği anda biz Serhat'la birbirimize baktık.Serhat " Yok biz kokteyl düşünüyoruz " dedi. He işte benim şansıma zaten. Bunlar hep beni bulur ! "2016 'da artık kokteyl'i hafta içi yapıyoruz hafta sonu sadece yemekli düğün gerçekleştiriyoruz " demez mi ! Ben şok onu duyduğum an ağladım ağlayacaktım. " Biz x bey'in bilgisiyle geldik ayrıca ben eskiden dj'lik yapıyordum orada hani bize bari kokteyl olarak hafta sonu yapın " dedi.Kadın ise " maalesef bu şekilde yapamıyoruz bu sene olsaydı 10.500'a süslemesi dahi yapabilirdiniz ama şu an yapamıyoruz " dedi. Serhat ısrar etse de bir sonuca varamadık. Bizim görüşme kısa sürdü ve biz çıktık. Hemen söylenmeye başladım huyum kurusun , bir yandan da ağlıyordum. Şimdi okey yemek konusunda 39.5'tl yi verdik 250 kişi den 9875 TL yapıyor ama bunun yanında süsleme için 3.000 TL istemez mi ? Ya bir tül takıyor alt tarafı versinler bende takarım onu , fotoğraf ve müzikle birlikle bize 2.000 TL daha çıkıyor etti mi size 14.875 ! 15.000 TL de ! Serhat o bize yardımcı olan abiyi aradı ben artık " süsleme falan istemiyorum çıkarsınlar onu " dedim.Ama o gün bugündür bir haber gelmedi en azından 11.875 TL süslemesiz ona bile razıydım . Evet oda deli para ama ben Nişan yapmadım 3.500-4.000 TL'lik bir yer tutup ,300-400 TL lik elbiseler giymedim , saçım 200-300 TL tutmadı , ayrıca bir fotoğrafçıyla anlaşmadık. Evde temiz iş yaptık benim derdim buydu zaten. Sırf dışarda güzel bir yerde Nişan yapsaydım inanın sadece nikah yapar onlar yoluna ben yoluma olurdum. Düğün salonları bile 5.000-6.000 TL oda tabi 1 yıl önceden tutanlar. Şimdi olmuş 7.000-8.000 TL işte bizde diyorduk ki biraz daha koyar 10.000-11.000 TL güzel bir yerde yapardık ama hayallerimiz suya düştü.


Fotoğraf Kaynağı : Organizasyon Platformu

Bambi Garden / Küçük Çamlıca : Eski türk filmlerinde " O ağacın altı " dedikleri yer varya işte orası burası. Bambi garden markasıyla hizmet vermektedir. Karşınızda deniz manzarası , sıralanmış ağaçlarıyla çok güzel bir yer. Hatta biz bir keresinde kahvaltıya gitmiştik yıllar yıllar önce ama cafe bölümündeydik. Neyse aslında amacımız büyük çamlıca da farklı bir yerle görüşmekti randevu almıştık 17.00'dan sonra görüşecektik 2 saat vardı Serhat " Anneannenler yakın bizde istersen oraya gidelim " dedi. Tam Anneannemlerin olduğu yere doğru ilerliyorduk ki " gel bambiye bakalım " dedi Serhat..Aklımız da yoktu bile..
 İçeri girdik bir garson bize "kaç kişi " dedi biz de "250 " dedik. Bizi 250-300 kişilik alana götürdü. Bu yukarıda ki fotoğrafta gördüğünüz yer değil he orası olsa amenna öpüp başıma koycam. Yukarıda ki gördüğünüz yer 900-1000 kişilik doğal olarak o kadar fiyat istiyorlar. Diğer yerin internetten fotoğrafıını bulamadım benim de çekmek aklıma gelmedi. Şimdi diğer yere girdik ilk giriş güzel sağlı sollu sıralanmış masaları düşünüyorsunuz hoşunuza gidiyor ama sorun şu ki yer gittikçe daralıyor. Bir üçgen düşünün heh işte aynen öyle ben oraya 250 kişinin sığabileceğini pek zannetmiyorum hani sığdı diyelim. İnsanlar sıkış tıkış olacak ve atıyorum ki 260 kişi geldi o 10 kişi nereye sığacak bilmiyorum.. Tamam ortada ki oyun alanı büyük ama sona doğru daralması çok kötü insanlar oturduğu yerden göremez bile. Bi de bu bahsettiğim yer kır değil açık hava konsepti. Kokteyl 55 TL yemek ise 75 TL bunların için de süsleme , 3 günlük balayı (onların belirlediği yer ) , müzik falan içinde.. Bir bayan " aa kimleri görüyorum " dedi. Serhat " aa merhaba" falan dedi. Serhat'ın yine üsküdar'dan tanıdığı bir bayan şimdi organizasyon işiyle uğraşıyormuş. " Siz içeri doğru geçin ben geliyorum " dedi. Biz onların ofisine doğru giderken işte bu fotoğrafta ki yeri gördüm ve bayıldım. Neyse bayanın adını söylemiyim şimdi X "nasıl birşey istiyorsunuz " dedi ben " kokteyl ama öyle burada ki gibi ıvır zıvır şeyler istemiyorum konsept böyle olsun burada ki pahalı " dedim. İşte bize seçenek sundu " bunu normalde kolay kolay kimseye yapmıyoruz ama tanıdığımızsın diye size indirim yapacağım tabakta zeytinyağlı dolma olacak, salata çeşidi olacak (başka birşeyler daha saydı ama unuttum ) 35 TL'den ayarlarız süslemesine de tanıdığım için ben hallederim. İşte girişte volkan istiyorsan onun parasını alırız, fotoğrafçı ayrı oluyor 1000-1100 tl civarında" dedi. İşte 10.000 tl'yi buluyordu menüsüydü, süsüydü herşeyi aslında hoşuma gitti fakat dedim ki " Büyük yerde yapamıyor muyuz " , " maalesef sayınız az orası daha büyük organizasyon için " dedi. Menüsü fiyatı hani içime sindi ama o küçük yer olunca çok muallakta kaldık . Teşekkür edip kalktık . Anlayacağınız yine bana hüsran yine bana yollar vardı..

                             



Park Night Restaurant&Cafe-Bar / Büyük Çamlıca : Bambi Garden'da ki görüşmeden sonra önce Anneannemlere gittik birşeyler atıştırıp tekrar motorumuza bindiğimiz gibi Büyük Çamlıcadaydık... Büyük Çamlıcayla ilgili daha önceden yazı yazmıştım okumak isteyenler için (TIK TIK)
Park Night da daha önceden iki arkadaşım evlenmişti. En azından bildiğim yerdi. Yine Serhat'ın DJ'lik yaptığı yerlerden biri olduğu için ve tanıdıkta olduğundan gittik konuştuk.Önce yere baktık ilk katı değil ikinci katına çıkmıştık 250 kişilik alandı , mekan ne çok büyük ne çok küçüktü 250 kişi sığarmıydı sıkış tıkış anca sığardı oyun alanı orta seviye de ama düz değildi yani bir basamak yukardaydı. Oturduğun yerde yine deniz manzarasını görebiliyordun..İçime ne çok sindi ne çok sinmedi. Kapalı bir mekan olduğu için hani normal bir düğün salonunda da yapabilirdik.. Neyse fiyata göre karar veririz diyordum.
Normalde 60 TL kokteyl 70 TL'den de yemek menüsü başlıyordu. Bize tanıdık diye 50 TL 'den kokteyl menüsünü yapacaktı. Bir de burada mesela sınır yoktu en azından 200 kişi diye de anlaşabiliyorduk. Ama sıkıntı şu 200 kişiye 50 TL'den 10.000 TL hesap ödeyecektik.Bir de fotoğrafçı 700 TL dediler etti mi bize 10.700 TL ama 200 kişi çok azdı. Tamam ben sadece Anne tarafı , Suadiyede oturduğum zaman ki belli başlı komşularımızı ve arkadaşlarımı davet edecektim ki ben bir liste çıkardım 110 kişi bu 110 kişiden gelse gelse 70 kişisi gelirdi.Ama Serhatların ailesi öyle değil ki. 1 aile en az 4-5 kişi. Öyle küçük çocuklarda değil en az 14-15 yaşlarında çocuklar da vardı. Onlar bir liste çıkarmış neredeyse 200 kişi (ki kayınvalidem daha uuttuklarım var ) diyordu. Hani onlardan da gelse gelse 150 kişi etti mi size 220 kişi.Bize etti mi 11.700 ee öyle insanlara geçipte sen gel sen gelme de denilmez bize orası 12.000 TL'den aşağı patlamayacaktı.Benim içime pek sinmedi Serhatta "200 kişi anlaşırız hani 5-10 kişiye tolerans ederler onların parasını almazlar " dedi. Bende " iyi de 5-10 kişi değil de 30-40 kişi gelse ne olacak. Ben olsam onların yerine kendimi koyuyorum ben 5-10 kişiye hani tolerans ederdim ama 30-40 kişiye de tolerans etmezdim."dedim.

Şimdi bir yandan hayallerim bir yandan maddiyat düşünüp durmaktan çok yoruldum ve herhalde en son nikah sonrasında eğlence yapacağım. Ama sırf arkadaşlarımla değil. Benim ve onların ailesinden de gelmek isteyen olursa ona göre bir yer ayarlayacağım. Şimdi size sormak istediğim şey ise aklınızda varsa İstanbul Anadolu yakasında uygun fiyatlı olabilecek hem yemek yiyeceğin hem eğlenebileceğin hem de mümkünse sadece "biz bize "olabileceğimiz bir mekan , önerilerinizi bekliyor olacağım..

Saygılar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...